Recepten

Lekker en gezond koken, dat kunnen we allemaal! Op deze pagina vind je allerlei heerlijke recepten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Daarnaast vind je hier ook lekkere recepten voor gezonde tussendoortjes. Check hieronder snel alle recepten! 

brooke-lark-nTZOILVZuOg-unsplash

Ontbijtjes 

Met een ontbijtje start je de dag goed! Ontbijten zorgt namelijk voor nieuwe energie na de nacht en brengt de spijsvertering op gang. Het is dan ook niet verkeerd om een klein beetje aandacht aan het ontbijt te besteden. Kijk voor lekkere en gezonde ontbijtjes eens in de recepten. 

the-matter-of-food-MAcTXz4-qH8-unsplash (2)

Lunches

Of je nu thuis, onderweg of op het werk bent, de tijd nemen om te lunchen is belangrijk. De lunch zorgt namelijk voor belangrijke voedingstoffen en energie om de middag door te komen! Daarnaast is de lunch een ideale maaltijd om extra groenten te eten! Kijk voor inspiratie op de volgende pagina.

appw

Diners

Een gezonde avondmaaltijd bevat niet te veel calorieën (tussen de 400 en 700 kcal) en voldoende groenten (minimaal 200 gram), vezels en gezonde vetten. Bekijk snel alle lekkere en gezonde diner-recepten! Want gezond en verantwoord eten hoeft echt niet saai te zijn.

taart

Tussendoortjes

Veel producten die worden verkocht als ‘gezonde tussendoortjes’ zijn eigenlijk helemaal zo gezond niet! Ze bevatten vaak teveel calorieën, zout, suikers of verzadigde vetten. Dat kan toch veel beter! Maak zelf eens een lekker en verantwoord tussendoortje.

melissa-belanger-7YLe87dcrm8-unsplash

Ziekte specifiek 

Soms is het nodig om bij een ziekte de voeding aan te passen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde voedingstof vermeden of juist extra gegeten moet worden. Door de voeding aan te passen kunnen klachten en/of complicaties verminderen of zelfs helemaal verdwijnen! 

Aangesloten bij

Gegevens

Werkdagen en -tijden

© 2022 – Femke Geeris, jouw diëtist aan huis | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring