Werkwijze

Mijn werkwijze 

Wat doet een diëtist nou precies? en wat kan ik verwachten als ik op consult ga? Deze vragen stellen de meeste mensen zichzelf voordat ze voor de eerste keer naar de diëtist gaan. Elke diëtist heeft zijn of haar eigen manier van werken. Lees hieronder hoe ik tijdens mijn consulten te werk ga!

Het eerste consult/intakegesprek

Het eerste consult is een intakegesprek van ongeveer 45 tot 60 minuten. Tijdens het gesprek worden alle belangrijke gegevens verzameld die nodig zijn voor het opstellen van een passend voedingsadvies. Om het voedingsadvies zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw wensen en behoefte, gaan we samen kijken naar jouw hulpvraag, eventuele (gezondheids)klachten, eet- en beweeggewoontes, doelen en verwachtingen. Na het uitvoerig doornemen van de hierboven genoemde onderwerpen, krijg je aan het einde van het gesprek al praktische tips en adviezen mee. Hiermee kun je meteen aan de slag! Daarnaast ontvang je enkele dagen na het intakegesprek de uitgewerkte voorbeelddagmenu’s, tips en adviezen ook nog via de post of de email.

Eerste vervolgconsult 

Na het intakegesprek vindt na ongeveer 4 weken een vervolgconsult plaats. Het vervolgconsult duurt tussen de 15 tot 30 minuten. Tijdens dit vervolgconsult krijgt u de gelegenheid te vertellen wat er goed is gegaan en waar u tegenaan bent gelopen. Ook bespreken we uw voortgang en kunt u al uw vragen stellen. We bekijken (evalueren) de doelen (die tijdens het intakegesprek zijn opgesteld) en waar nodig stellen we deze doelen bij. Om verder mee aan de slag te gaan, krijgt u eventueel nog wat extra informatie, folders, tips en/of recepten mee.

Verdere vervolgconsulten 

Uit de tussentijdse evaluaties (de vervolgconsulten) zal blijken waar u staat ten opzichte van uw einddoel. Wanneer u uw doelen hebt behaald of voldoende handvatten heeft om alleen verder te gaan, kunnen we samen beslissen om de behandeling af te sluiten. Tijdens het laatste consult zullen we samen een aantal toekomst plannen/doelen opstellen om terugval te voorkomen. Uiteraard is het altijd mogelijk om indien nodig na enige tijd  opnieuw een afspraak in te plannen! 

Telefonische consulten

Heb je weinig tijd of ben je vaak onderweg? Dan kan je ook kiezen voor telefonische (vervolg)consulten. Bij deze vorm van consulten ga ik op dezelfde wijze te werk, alleen dan op afstand. Hierbij is het uiteraard ook mogelijk om te video bellen.

Ook voor vragen is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen. Bij korte vragen worden hier geen kosten voor in rekening gebracht. Bij vragen waarvoor langere uitwerking nodig is, kan een kleine vergoeding gevraagd worden. 

Wandelen tijdens vervolgconsulten 

In plaats van samen binnen aan een tafel te zitten voor een (vervolg)consult, gaan we tijdens een wandelconsult een heerlijk stukje wandelen in jouw omgeving. Al wandelend hebben we het, net als bij een gewoon (vervolg)consult, over de opgestelde voedingsadviezen, de beweging en de eerder opgestelde doelen. Daarnaast bespreken we jouw voortgang en kan je al jouw vragen stellen. Een wandelconsult is ideaal als je weinig tijd hebt voor lichaamsbeweging, wanneer je de hond wilt uitlaten of gewoon even een frisse neus wilt halen.  De kosten van het wandelconsult zijn hetzelfde als van een regulier consult.

Aangesloten bij

Gegevens

Werkdagen en -tijden

© 2022 – Femke Geeris, jouw diëtist aan huis | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring