Workshops

 Waarom een workshop volgen?

Een workshop is een interactieve bijeenkomst waarbij kennis (theorie) en vaardigheden (praktijk) samen worden gebracht. Tijdens een workshop wordt de verkregen kennis door middel van leuke, actieve opdrachten omgezet naar de praktijk.

Voorbeeld:

Je gaat naar de workshop “ZOUT” en krijgt daar allerlei informatie (kennis) over zout. Toch blijft het dan nog lastig om al de opgedane kennis thuis uit te gaan voeren. Daarom zullen er tijdens de workshop ook kleine, interactieve opdrachten worden gedaan, waardoor u de kennis ook echt om kan gaan zetten in de praktijk (je weet dan bijvoorbeeld hoe je een zoutarme soep kunt maken of hoe je op een etiket kunt zien hoeveel zout een product bevat).

Reden om een workshop te volgen:

Duwtje in de rug

“Aankomende maandag ga ik echt beginnen met gezond eten” en “ vanaf volgende week ga ik drie keer per week naar de sportschool”. Vaak hebben we vele goede voornemens om gezonder te gaan leven. Toch is het lastig om deze voornemens vol te houden. Door het volgen van een workshop over een gezonde leefstijl of goede voeding kan je net dat juiste duwtje in de goede richting krijgen. Door de praktische tips, adviezen en recepten die je tijdens een workshop krijgt, kun jij betere (voedings)keuzes maken en deze langer vol houden.  

Je doet het samen 

Het voordeel van het volgen van een workshop, is dat je elkaar kunt motiveren. Workshops worden vaak in groepen gegeven, waardoor je de mogelijkheid hebt om gegevens met elkaar uit te wisselen, na de workshop contact te houden en samen aan een gezonde leefstijl te werken (door bijvoorbeeld samen te gaan wandelen). Samen is het nu eenmaal makkelijker om iets vol te houden dan wanneer je het allen moet doen!

Meer kennis en vaardigheden

Tijdens een workshop over een gezonde leefstijl doe je veel nieuwe kennis en vaardigheden op. Deze kennis en vaardigheden dragen bij aan jou weg naar een gezonde(re) leefstijl.  

Welke workshops?

Kijk hieronder welke workshops je kunt volgen!

Workshop “Een gezonde leefstijl”

Als je gezonder wilt leren leven, is deze workshop echt iets voor jou. Tijdens deze interactieve workshop leer je meer over de belangrijkste onderdelen van een gezonde leefstijl, namelijk: voeding, beweging, ontspanning en slaap, en krijg je verschillende tips, adviezen en recepten waarmee je gemakkelijk een start kunt maken met het creëren van een  gezonde(re) leefstijl. 

Wat er in de  workshop aan bod komt:

Door het krijgen interessante informatie en het doen van boeiende opdrachten leer je tijdens deze workshop: 

 • Wat een gezonde voeding is en hoe je dit toepast in je dagelijkse leven (door het maken/samenstellen van een gezond, gevarieerd en volwaardig dagmenu).
 • Wat de rol is van beweging op een gezonde leefstijl, hoeveel je moet bewegen en hoe je dit kunt toepassen in het dagelijks leven.
 • Wat de rol is van ontspanning op een gezonde leefstijl en hoe je dit kunt toepassen in het dagelijks leven.
 • Wat goede slaap is en hoe dit van invloed kan zijn op een gezonde leefstijl.

Workshop “thuis in de koelkast”

Heb je interesse in gezonde voeding, maar vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Dan is deze workshop iets voor jou.  Bij deze workshop kom ik naar je toe. Samen kijken we naar de voedingsmiddelen die je in huis heeft en komen we erachter welke producten goed zijn om te eten en welke je beter kunt vervangen.

Wat er in de  workshop aan bod komt:

 • Wat het etiket zegt over een product.
 • Welke producten uit de koelkast goed zijn en welke beter kunnen.
 • Welke alternatieven er zijn voor de “ongezonde” producten.

 

Daarnaast leer je tijdens de workshop nog wat een gezonde, volwaardige voeding is en krijg je nog tips, adviezen en recepten om de stap te kunnen zetten naar een gezond voedingspatroon. 

Kookworkshops

Wil je aan de slag met gezond, gevarieerd koken? Lekkere maaltijden maken zonder pakjes en zakjes? Dan is deze kookworkshop zeker iets voor jou. Tijdens deze workshop leer je wat is gezonde voeding, en welke producten/voedingsmiddelen je het beste kunt gebruiken om de lekkerste en gezondste maaltijden op tafel te zetten.

Wat er in de  workshop aan bod komt:

 • Uit welke onderdelen een gezonde, volwaardige voeding bestaat. 
 • Wat onbewerkte voedingsmiddelen zijn en hoe je deze kunt bereiden. 
 • Hoe je beoordeelt of een product gezond is.
 • Met welke bereidingswijze je de meeste vitamines behoud.
 • Op welke manieren je een maaltijd kunt bereiden en wat dit voor invloed heeft op de calorie-inname.
 • Wat verantwoorde portiegroottes zijn.

Workshop: ZOUT 

Gemiddeld krijgen wij, Nederlanders, zo’n 9 gram zout per dag binnen. Met het oog op onze gezondheid is het belangrijk om niet teveel zout binnen te krijgen. Tijdens deze interactieve workshop krijg je de mogelijkheid om je kennis over zout te vergroten.

Wat er in de  workshop aan bod komt:

 • Wat zout is.
 • Wat de functie van zout en wat het doet in het lichaam.
 • Welke soorten zout er zijn.
 • In welke producten veel zout zit.
 • Hoe je op het etiket kunt zien hoeveel zout er in een product zit.
 • Hoe je zoutarm(er) kunt gaan eten (tips en adviezen). 

Aangesloten bij

Gegevens

Werkdagen en -tijden

© 2022 – Femke Geeris, jouw diëtist aan huis | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring